Korekce refrakčních vad dětského věku - Papcunová, Renáta (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá korekcí refrakčních vad dětského věku. V úvodních kapitolách je popsán obecný vývoj dítěte se zaměřením na postnatální vývoj očí. Dále je uvedena charakteristika refrakčních vad a možnosti vyšetření refrakce a zrakové ostrosti u dětí. Hlavní část práce je věnována korekci dětských refrakčních vad - kdy a proč korigovat - a následně jsou zmíněny možnosti korekce.