Keratokonus - diagnostika, možnosti korekce a léčby - Fojtík, Lukáš (2014)
Práce je zaměřena na keratokonus. Zabývá se diagnostikou tohoto onemocnění a možnostmi korekce či případné léčby. Na začátku práce je popsána rohovka a její parametry. V další části jsou popsány rohovkové degenerace s následným zaměřením na keratokonus a jeho dělení. Hlavní část práce je zaměřena na korekci onemocnění podle jeho stupně a možnosti operativy. V možnostech operativy jsou zahrnuty operační techniky, které jsou v souvislosti s onemocněním využívány.