Metody stanovení a ověření validity presbyopické korekce - Kachlíková, Ilona (2014)
Tato práce se zabývá možnostmi stanovení a ověření validity presbyopické korekce. Práce se nejprve věnuje objasnění akomodace z anatomického a optického hlediska. Následně popisuje jednotlivé metody vyšetření akomodace. Další část práce se zaobírá problematikou presbyopie, možnostmi stanovení adice, následně binokulární rovnováhou, kontrolou astigmatismu a binokulární korekcí do blízka. V poslední části uvádí další vyšetření, která by měla být prováděna po určení subjektivní refrakce.