Komparace korekce refrakčních vad brýlovou a kontaktní čočkou z hlediska brýlové a geometrické optiky - Nagyová, Emese (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací korekce refrakčních vad brýlovou a kontaktní čočkou z hlediska brýlové a geometrické optiky. V první kapitole věnujeme pozornost popisu základních zákonů geometrické optiky a vztahům, na kterých je založena i brýlová optika. V dalších kapitolách vytváříme přehled o jednotlivých typech brýlových a kontaktních čoček a pokračujeme stručným popisem refrakčních vad. V poslední kapitole práce porovnáváme brýlové a kontaktní čočky při korekci refrakčních vad a jejich různé účinky na vidění, které jsou způsobené jejich odlišnými optickými účinky a strukturami.