Členění brýlových čoček podle parametrů ovlivňujících jejich vlastnosti - Fialová, Ladislava (2014)
Bakalářská práce Členění brýlových čoček podle parametrů ovlivňujících jejich vlastnosti se skládá z pěti kapitol, úvodu a závěru. Ze začátku práce pojednává o minerálních a organických materiálech, z nichž jsou brýlové čočky vyrobeny a o jejich fyzikálních a chemických vlastnostech. Práce se dále zabývá rozdělením brýlových čoček dle optického účinku. Část práce se věnuje popisu jednotlivých funkcí povrchových úprav. Pátá hlavní kapitola bakalářské práce přináší přehled a popis povrchových úprav a produktů vybraných optických firem na současném trhu.