Srovnání zobrazovacích metod předního očního segmentu - Albrechtová, Dana; Vlasák, Ondřej, 1984-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2014)
Bakalářská práce s názvem „Srovnání zobrazovacích metod předního očního segmentu“ je zaměřena na stručný popis jednotlivých přístrojů zobrazujících danou strukturu oka a následně jejich srovnání v zobrazení jednotlivých částí předního očního segmentu. První kapitola je věnována stručnému úvodu do této problematiky. Ve druhé je zopakována anatomická stavba všech útvarů, nacházejících se v předním očním segmentu. Třetí oddíl se zabývá rozdělením a popisem jednotlivých zobrazovacích přístrojů. Čtvrtá kapitola je věnována samotnému srovnání zobrazení jednotlivých anatomických struktur. Pátá kapitola obsahuje závěrečné hodnocení celé práce.
The bachelor thesis is focused on a brief description of particular instruments which are used for anterior eye segment measurements and consequently on their comparison. Basic terminology and facts are introduced in the first chapter. Anterior eye segment anatomy is revised in the second chapter. Imaging instruments are described in the third chapter. Data obtained from each of the previously discussed instruments is compared in the fourth chapter. The fifth chapter contains the final discussion of the imaging methods.
Vedoucí práce: Ondřej Vlasák
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2014
Keywords: optická biometrie; Orbscan; Pentacam; přední segment oční; štěrbinová lampa; ultrazvuková biomikroskopie; ultrasonic biomicroscopy; Anterior Eye Segment; Slit Lamp; bakalářské práce