Věkem podmíněná makulární degenerace - Juříková, Michaela (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem a problematikou věkem podmíněné makulární degenerace. První kapitoly se věnují anatomii sítnice a fyziologii vidění. Dále popisuji formy VPMD a její rizikové faktory, různé vyšetřovací metody a především léčbu věkem podmíněné makulární degenerace. Devátá kapitola je věnována prevenci. V závěrečné kapitole zmiňuji několik možností, jak pomoci zrakově postiženým.