Inovace v oblasti progresivních brýlových čoček - Adámek, Jan; Kříž, Pavel, 1984-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2014)
Tato práce se zabývá inovacemi v oblasti progresivních čoček. V úvodu je zmíněna akomodace, její mechanismus a presbyopie, následně je popsán historický vývoj progresivních čoček. Další kapitola se věnuje technologii free-form, která je nezbytná k individualizaci progresivních čoček. Jednotlivé společnosti a jejich inovativní technologie jsou prezentovány v poslední části bakalářské práce.
This work deals with innovations in the field of progressive lenses. Accommodation, its mechanism and presbyopia are mentioned at the beginning, subsequently is described historical development of progressive lenses. Following chapter is devoted to free-form technology, which is essential for individualization of progressive lenses. Companies and their innovative technologies are presented in the last part of this bachelor thesis.
Vedoucí práce: Pavel Kříž
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2014
Keywords: free-form technologie; optometrie; presbyopie; progresivní brýlové čočky; free-form technology; progressive lenses; Optometry; Presbyopia; bakalářské práce