Amblyopie - srovnání různých metod pleoptické léčby - Baron, Larysa (2014)
Bakalářská práce pojednává o problematice amblyopie a její léčbě. Na začátku jsou stručně zmíněny základní podmínky potřebné pro jednoduché binokulární vidění. Následuje kapitola popisující patologické stavy binokulárního vidění v souvislosti s amblyopií. Další část je zaměřena na definici a typy amblyopie spolu se zmínkou o strabické amblyopii, která je nejčastějším typem. Nechybí ani kapitola, jak lze amblyopii diagnostikovat. Hlavním úkolem této práce bylo zabývat se různými metodami léčby amblyopie. Srovnání různých metod proběhlo jak jejich podrobnějším popisem, tak přidáním mnoha studií zabývajících se touto problematikou, prostřednictvím nichž je možné porovnat efektivnost léčby. Poslední malé kapitolky jsou věnovány spolupráci pacientů s léčbou, která je nedílnou součástí úspěšné léčby a následuje zmínka o tom, jak přetrvává výsledek úspěšné terapie do dospělosti.