Glaukom - vyšetřovací metody, prevence - Kervitcerová, Soňa (2014)
Bakalářská práce zpočátku zmiňuje anatomické a fyziologické poznámky nezbytné pro správné pochopení glaukomu. Následují kapitoly věnující se teoriím vzniku, klasifikaci a vyšetřovacím metodám. Vyšetřovací metody jsou zde rozděleny na základní, zobrazovací, psychofyziologické a elektrofyziologické. Na závěr je uvedena léčba a prevence glaukomu.