Binokulárne videnie - vyšetrenie, poruchy, súčasné liečebné postupy - Pauerová, Monika (2014)
Táto bakalárska práca je zameraná na zhrnutie problematiky binokulárneho videnia ako celku. V úvode je popísaná motorická zložka zrakového orgánu, ktorá súvisí s binokulárnym videním. V ďalšej časti práce je popísaná fyziológia binokulárneho videnia, ktorá obsahuje podmienky, vývoj a stupne binokulárneho videnia. Práca tiež zahŕňa patológiu binokulárneho videnia, kde patrí supresia, amblyopia, anomálna retinálna korešpondencia a strabismus. V závere práce sú popísané vyšetrovacie metódy a súčasné liečebné postupy pri daných patológiách.