Poruchy barvocitu a jejich vyšetřování - Prudilová, Vendula (2014)
Bakalářská práce nazvaná Poruchy barvocitu a jejich vyšetřování zahrnuje poznatky o barevném vidění, poruchách barvocitu, metodách vyšetřování barvocitu a možnostech korekce poruch barvocitu. V kapitolách jsou popsány a definovány anatomicko-fyziologické poznatky barevného vidění a teorie barevného vidění. Dále jsou zmíněny vrozené a získané poruchy barevného vidění, s možností jejich korekce. Jsou uvedeny také vyšetřovací metody a postupy sloužící k vyšetření barvocitu, včetně popisu vyšetření pomocí pseudoisochromatických tabulek.