Rizika a komplikace laserové refrakční chirurgie - Zemánková, Anežka (2014)
Bakalářská práce se zabývá tématikou potenciálních rizik refrakční laserové chirurgie a jejich následnými komplikacemi. V úvodu práce je popsána historie refrakčních zákroků, následuje přehled anatomie a fyziologie rohovky. Dále je v práci popsán průběh jednotlivých metod laserových refrakčních zákroků. V této části je uvedena samostatná kapitola zabývající se předoperačním vyšetřením, další pojednává o limitech a možných rizicích operací a jedna samostatná kapitola popisuje samotné zákroky a pooperační péči. Poslední část je věnována podrobnému popisu možných pooperačních komplikací u jednotlivých typů zákroků.