O vztahu obezity a osteoporózy - Voznicová, Martina (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou obezity a osteoporózy. Popisuje prevalenci, etiopatogenezi, terapii a prevenci týkající se obou onemocnění. Dále se zaměřuje na zdravotní komplikace obezity a rizikové faktory osteoporózy. Pozornost je věnována vlivu zvýšené tělesné hmotnosti na kostní tkáň. Praktická část obsahuje výsledky zpracovaných dat od 154 postmenopauzálních žen.