Distribuce tukové tkáně ve vztahu ke sledovaným adipokinům (leptin, adiponektin, rezistin) u české obézní a neobézní populace - Coufalová, Jana (2014)
Práce se v teoretické části věnuje popisu tukové tkáně a vybraným adipokinům. Cílem praktické části pak bylo zjistit možnou souvislost mezi adipokiny a distribucí tukové tkáně. Srovnávala se plazmatická hladina adipokinů jednak u žen a mužů a jednak u obézních a neobézních jedinců. Dále byl sledován vztah mezi plazmatickými hladinami adipokinů a antropometrickými veličinami a mezi plazmatickými hladinami adipokinů a složením stravy vyšetřovaných osob.