Teorie a užití mocninných řad v reálném oboru - Dížková, Martina (2014)
V této diplomové práci se věnujeme základním poznatkům o řadách funkcí, resp. mocninných řadách a jejich aplikaci při řešení modelových příkladů. První kapitola je pojata jako teoretická, je zde vyložena základní terminologie mocninných řad, i s důkazy jsou uvedeny tři významné výsledky o součtu, derivaci a integraci mocninných řad, včetně zmínky o Taylorových řadách. Ve druhé části jsou ukázky řešení modelových příkladů vztahující se k pojmům uvedeným v předchozí kapitole. Příklady jsou převzaty převážně ze sbírky B. P. Děmidoviče. Třetí kapitola je věnována užití mocninných řad, zejména při řešení diferenciálních rovnic, ve formě samostatně řešených příkladů.