Podpora tematického mapování prostřednictvím náčrtového vstupu na mobilních prostředcích. - Kachlík, Přemysl (2014)
Cílem práce je popsat fungování systému mobilního mapování a jeho rozšíření o možnost snímat své okolí pomocí termální kamery. Práce řeší jaké parametry by taková kamera měla mít. Jsou pořízena demonstrační data za improvizovaných podmínek a vyřešeno zpracování dat za pomocí skriptování v Pythonu pro co nejsnadnější publikaci pomocí jazyka KML a zobrazení v Google Earth.