Príprava na starobu očami strednej generácie - Králová, Klaudia (2014)
ANOTÁCIA Priezvisko a meno autora: Králová Klaudia, Bc. Inštitúcia: Masarykova Univerzita Lekárska fakulta Katedra ošetrovateľstva Názov práce: Príprava na starnutie očami strednej generácie Vedúci práce: Mgr. Hana Pinkavová Počet strán: 120 Počet príloh: 1 Rok obhajoby: 2014 Kľúčové slová: staroba, starnutie, príprava na starobu, aktívne starnutie Diplomová práca sa zaoberá prípravou populácie v strednom veku na starobu a starnutie a oblasťami, ktorých by sa mala príprava týkať. Zisťuje postoje jedincov k príprave na starobu a mapuje činnosti ovplyvňujúce starobu. Hodnotí významné determinanty vo vzťahu k príprave na starobu. Práca bola zameraná na verejnosť, ktorú etapa staroby ešte len čaká. Prostredníctvom dotazníkového šetrenia bol prevedený výskum u ľudí v strednom veku.