Stáří jako očekávaná součást života - Helmanová, Petra (2014)
Diplomová práce se zabývá otázkou, jak se česká populace připravuje na stáří. Práce je strukturována do dvou velkých celků. Teoretická část nabízí ucelený přehled o stáří a stárnutí obecně. Empirická část této práce zjišťuje pomocí kvantitativního dotazníkového šetření, jak lidé pohlíží na stáří, jaká jsou jejich očekávání a zda se na tuto etapu připravují.