Pohybová aktivita a senior - Ostrienková, Lenka (2014)
ANOTÁCIA Meno a priezvisko autora: Bc. Lenka Ostrienková Inštitúcia: Masarykova univerzita Lekárska fakulta Katedra ošetrovateľstva Názov práce: Pohybová aktivita a senior Vedúci práce: Mgr. Soňa Vasmanská Počet strán: 77 Počet príloh: 3 Rok obhajoby: 2014 Kľúčové slová: senior, zmeny v starobe, zdravotný stav, pohybová aktivita, vplyv sestry Diplomová práca skúma vplyv determinantov (vek, pohlavie a bydlisko) na pohybovú aktivitu seniorov a zisťuje ich informovanosť o vykonávaní pohybovej aktivity. Ťažisko práce tvorí kvantitatívne prieskumné šetrenie vykonávané v Skalici, v Lopašove a v Sobotišti. Analýza a interpretácia získaných dát podáva informácie o úrovni vedomostí seniorov a rozoberá závislosti medzi vykonávanou pohybovou aktivitou a zvolenými determinantami.