Výživové zvyklosti seniorů v domácím prostředí - Grebeňová, Eva (2014)
Diplomová práce zkoumá výživové zvyklosti seniorů v domácím prostředí. Teoretická část poukazuje na potřebu výživy ve stáří, její složky a výživové zvyklosti seniorů. Hlavními tématy jsou stárnutí a stáří, pohled demografie na současné a budoucí stárnutí, potřeba výživy v seniorském věku, základní nutrienty a jejich zastoupení ve stáří. Těžištěm empirické práce je kvantitativní výzkum, který je tvořen formou originálního (nestandardizovaného) dotazníku, určeného pro seniory žijící v přirozeném domácím prostředí.