Názory a postoje dětí ze základních škol ke stáří - Novotná, Martina (2014)
Diplomová práce se zabývá názory a postoji dětí ze základních škol ke stáří. Cílem teoretické části je zjistit veškeré informace, které poskytují podklad pro samotný výzkum. Cílem empirické části je pomocí rozhovoru a následné analýzy, zjistit postoje dětí ve věku 11- 14 let na stáří, a to z dvougeneračních a třígeneračních rodinných soužití. Dále zjistit okolnosti, které mohou mít vliv na utváření jejich postojů a názorů.