Dlouhodobá nezaměstnanost v České republice: regionálně-geografická analýza - Andonov, Martin (2014)
V této diplomové práci se věnujeme analýze a zhodnocení postavení dlouhodobě nezaměstnaných na českém trhu práce a ve společnosti v období od roku 1994 do roku 2013. Pozornost je věnována vývoji míry dlouhodobé nezaměstnanosti na úrovni krajů a okresů. Na základě variačního koeficientu jsou sledovány zejména dopady ekonomické krize a recese na vývoj regionálních disparit v dlouhodobé nezaměstnanosti. Část práce je věnována také situaci v prostoru jádra a zázemí a zhodnocení dopadů krize na dlouhodobou nezaměstnanost v ostatních zemích Evropské unie.