Dojížďka do vysokých škol v Brně s důrazem na studenty ze Slovenska - Altmannová, Martina (2014)
Předložená diplomové práce se zabývá problematikou dojížďky do vysokých škol v Brně se zaměřením na studenty s cizím státním občanstvím. V teoretické části se práce věnuje hodnocení vývoje terciárního vzdělávání v České republice, které je vysvětleno na pozadí především politických změn země. V další části práce je pozornost soustředěna na dojížďku studentů do Brna, na kterou navazuje část zabývající se dojížďkou studentů s cizím státním občanstvím do vysokých škol nejen v Brně, ale také do ostatních vysokoškolských měst v České republice. Součástí práce je i praktická část, která obsahuje případovou studii provedenou na vybraných brněnských vysokých školách. Ta přináší poznatky týkající se zkušeností a názorů studentů se slovenským státním občanstvím ohledně jejich studia.