Možnosti dolování a vizualizace dat ze sociálních sítí - Zimmermann, Michal (2014)
Diplomová práce představuje možnosti dolování prostorových dat z online sociálních sítí. Ta jsou získávána prostřednictvím veřejně dostupných aplikačních programovacích rozhraní těchto sítí. Důraz je kladen na automatizaci procesu, jehož výsledkem jsou vizualizace dat vytvořené za pomoci zdarma dostupných nástrojů. Nedílnou součástí práce je rovněž analýza získaných dat a návrh jejich možného využití.