Soběstačnost seniora diabetika v běžném denním životě - Nohýlová, Irena (2014)
Diplomová práce je zaměřená na zhodnocení soběstačnosti geriatrického pacienta s onemocněním diabetes mellitus. Cílem bylo zjistit úroveň sebepéče seniorské populace s danou diagnózou. Empirické šetření proběhlo formou dotazníkové metody, byl použit i standardizovaný dotazník (ADL) ke zjištění soběstačnosti diabetika. Práce je zaměřena na analýzu výsledků získaných dotazníkovým šetřením.