Intervenční výkony v kardiologii u pacientů ve vyšším věku - Vičíková, Irena (2014)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení informovanosti pacientů přicházejících k srdeční katetrizaci a vytvoření krátkého edukačního filmu. Teoretická část rekapituluje současné možnosti katetrizačních metod v kardiologii, zejména pro pacienty vyššího věku. Empirická část vychází z informací získaných dotazníkovým šetřením klientů katetrizačního centra FN Brno. Hodnotí informovanost a obavy z vyšetření u pacientů, kteří byli tímto filmem edukováni.