Přínos domácí hospicové péče pečujícím rodinám terminálně nemocných - Charvátová, Alžběta (2014)
Diplomová práce je rozdělena na dvě hlavní části. V první části je možno získat teoretický přehled o komplexní problematice domácí hospicové péče v ČR. Dále pak souhrn informací týkajících se paliativní péče, potřeb pacientů v terminálním stádiu nemoci a problematiky rodin pečujících o umírající pacienty. Těžiště práce tvoří druhá (empirická) část, která analyzuje statistické zpracování dat získaných dotazníkovým šetřením mezi pozůstalými, kteří ve spolupráci s domácím hospicem pečovali v domácím prostředí o nemocného člena rodiny. Cílem empirické části je zmapovat povědomí o existenci domácího hospice mezi pečujícími o terminálně nemocné, zjistit nejčastěji využívané služby domácího hospice Tabita v Brně a zjistit spokojenost osob pečujících o terminálně nemocné s poskytovanými službami domácího hospice Tabita v Brně.