Z Brna - alternativy letecké obsluhy - Báča, Lukáš (2014)
Diplomová práce se zabývá analýzou alternativ rozvoje letiště Brno - Tuřany. První část práce je rešerší vybrané literatury, zabývající se vlivem dostupnosti letecké dopravy na ekonomický status města a regionu. Další část práce pak obsahuje komparaci letecké obslužnosti Brna a velikostně a významově podobných měst v Evropě. Stěžejní částí práce je pak analýza jednotlivých alternativ rozvoje letiště Brno - Tuřany. Závěr práce nabízí přehled nejvhodnějších variant a obsahuje soubor doporučení pro dopravní politiku města Brna.