Analýza srážek v Brně na základě účelových měření - Zientková, Anna (2014)
Tato práce se zabývá analýzou srážkových poměrů na území města Brna s využitím 11 srážkoměrných stanic v období 2010 2013. Časoprostorová variabilita byla studována na základě denních srážkových úhrnů a počtu dnů s určitým úhrnem. Vzhledem k potenciálnímu vlivu města Brna na zesílení srážkových úhrnů byla provedena prostorová analýza na základě dnů s úhrnem nad 20 mm se zřetelem na další možné vlivy (expozice, topografické poměry, nadmořská výška). Poslední kapitola je věnována detailnímu studiu vybraných srážkových událostí na základě 10 min. údajů z pozemních srážkoměrů s ohledem na situaci představené na radarovém snímku.