Přístup veřejnosti k problematice zajištění péče o nesoběstačné seniory - Krejčířová, Leona (2014)
Diplomová práce je zaměřena na pohled laické veřejnosti na péči o nesoběstačné seniory. Zjišťuje, jaká je její představa o péči, kdyby se jejich rodinný příslušník - senior dostal do situace, ve které by se nemohl o sebe postarat. Teoretická část pojednává o nesoběstačnosti seniorů a podává přehled problematiky péče. Charakterizovány jsou možnosti této péče zvláště se zaměřením na péči v rodině. Praktickou část tvoří analýza dat z provedeného jednorázového průřezového šetření, které zjišťovalo, jak se staví veřejnost k péči o nesoběstačné seniory, nejvýznamnější faktory pro péči v domácím prostředí a skutečnosti, které by byly rozhodující pro svěření nesoběstačného seniora do institucionální péče; a dále statistické zpracování cílů a vyhodnocení hypotéz.