Infekční onemocnění horních cest dýchacích u seniorů - Felgrová, Martina (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou informovanosti seniorů o infekčních onemocněních horních cest dýchacích. V teoretické části jsou stručně popsány poznatky vztahující se k infekčním onemocněním se zaměřením na specifika seniorského věku a důležité role, které sestry zaujímají při léčení onemocnění horních cest dýchacích u seniorů. V empirické části práce je, na základě dotazníkového průzkumu, posuzována informovanost respondentů o rizicích infekčních onemocnění horních cest dýchacích a také deklarované dodržování preventivních opatření proti vzniku těchto onemocnění. Na základě výsledků posouzení je pro praxi doporučeno předat seniorům kvalitní odborné informace o prevenci infekčních onemocnění horních cest dýchacích s využitím nově vytvořených edukačních materiálů.