Úrazy způsobené pády v seniorském věku a jejich prevence - Holubová, Zuzana (2014)
Diplomová práce je svým obsahem zaměřena na problematiku úrazů po pádech v seniorském věku a jejich prevenci. V teoretické části práce je popsán komplexní přehled o problematice úrazů ve stáří spojené s pádem a možnosti jejich prevence. Empirická část je zpracována pomocí kvantitativního průzkumu, metodou nestandardizovaného (originálního) dotazníkového šetření u seniorů s úrazy po pádech v domácím prostředí. Cílem šetření je zmapovat problematiku pádů a jejich dopad na organismus v seniorském věku a proinformovanost seniorů o preventivních opatřeních zaměřených na danou problematiku.