Obezita a její řešení očima seniorů - Kurtinová, Jana (2014)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku nadváhy a obezity u starší populace. Teoretická část popisuje problematiku nadváhy a obezity obecně, její příčiny a dopady na život jednotlivce i společnosti a ukazuje na možnosti řešení nadváhy a obezity v obecné rovině. Empirická část zkoumá a porovnává míru znalostí seniorské populace v oblasti pojmů, souvisejících s nadváhou a obezitou a zkoumá názory této populace na její řešení. Analýza a interpretace získaných dat poskytuje zároveň informace týkající se znalostí starších lidí a seniorů o možnostech chirurgického způsobu řešení obezity.