Úroveň kvality života onkologických nemocných seniorů - Venclíková, Renata (2014)
Diplomová práce je zaměřena na kvalitu života onkologicky nemocných seniorů. Teoretická část popisuje poznatky spojené s problematikou kvality života ve stáří a v období nevyléčitelného onemocnění s ohledem na uspokojování všech lidských potřeb. Cílem empirické části je, na podkladě kvantitativního průzkumu metodou semistandardizovaného dotazníku, zmapovat subjektivní prožívání kvality života onkologicky nemocných seniorů. Sledovaný soubor tvoří 126 onkologicky nemocných seniorů z několika různých typů zdravotnických zařízení.