Prevence nádorů ženských reprodukčních orgánů a prsu ve stáří - Klevarová, Jiřina (2014)
Diplomová práce zjišťuje povědomí žen v seniorském věku o prevenci nádorových onemocnění ženských reprodukčních orgánů a prsu. Hlavním těžištěm práce je kvantitativní průzkumné šetření, týkající se znalostí a informovanosti seniorek o možnostech prevence těchto nádorových onemocnění a jejich aktivní účast v preventivních programech. Analýza a interpretace získaných dat poskytuje informace o dodržování harmonogramu preventivních prohlídek v gynekologii, o absolvování mamografického screeningu a o znalostech rizikových faktorů a příznaků gynekologických nádorů a nádorů prsu. Diplomová práce předkládá návrh řešení zjištěných nedostatků, jako je nedostatečná účast seniorek v preventivních programech a nízká úroveň vědomostí o rizikových faktorech a příznacích nádorových onemocnění.