Kvalita života seniorů v období chirurgické léčby meningeomu - Procházková, Silvie (2014)
Tématem diplomové práce je pojetí kvality života v období chirurgické léčby meningeomu mozku u seniorské skupiny obyvatel. Studie se opírá o kvalitativní přístup doplněný o kvantitativní data z použitím standardizovaného dotazníku EORTC QLQ-C30. Narativní interview, které bylo uskutečněno u malé skupiny pacientů v období před a měsíc po chirurgickém odstranění meningeomu mozku. Výzkumné šetření přináší pohled na změnu v kvalitě života v pěti námi stanovených kategorií, v rámci prodělané chirurgické léčby. Poukazuje i na problémy spojené s prodělanou léčbou, se kterými se pacienti po léčbě setkávají.