Senioři a operace benigní hyperplazie prostaty - Sychrová, Renata (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou seniorů s onemocněním benigní hyperplazie prostaty, kteří podstoupili operační výkon na prostatě. Teoretická část se především věnuje prostatě a jejímu nezhoubnému zvětšení, diagnostice onemocnění, možnostem léčby, operačním metodám a komplikacím spojených s operačními výkony na prostatě. Empirická část se věnuje kvantitativnímu výzkumu, zaměřenému na informovanost seniorů o onemocnění BHP, o možnostech operační léčby a komplikací, vzniklých v souvislosti s operací BHP. Dále zjišťovala, zda na komplikace, vzniklé v souvislosti s operací BHP v prvních šesti měsících po operačním výkonu, mají vliv typ provedeného operačního výkonu.