Stáří z pohledu studentů středních škol - Chmelová, Marcela (2014)
Diplomová práce se zabývá stářím z pohledu studentů středních škol. Práce je rozdělena na dvě části. V teoretickém celku jsou popsány charakteristiky adolescence, stáří, ageismu a soužití v rodině. V empirické části je vyhodnoceno anonymní dotazníkové šetření. Kvantitativní výzkum je zaměřen na zmapování předsudků a zjištění znalostí o stáří u sledovaného vzorku studentů středních škol.