Bio- psycho-sociální změny u seniorů po TEP kyčelního kloubu - Suchánková, Milada (2014)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Suchánková Milada Instituce: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, Katedra ošetřovatelství Název práce: Bio-psycho-sociální změny u seniorů po implantaci TEP ddddddddddddddddddddj kyčelního kloubu. Vedoucí práce: Mgr. Růžena Vitásková, Ph.D. Počet stran: 119 Počet příloh: 10 Rok obhajoby: 2014 Souhrn: Diplomová práce je rozdělena na dvě hlavní části teoretickou a empirickou. V teoretické části je předkládán přehled o problematice stáří a operačním výkonu implantace endoprotézy kyčelního kloubu. V současné době patří tato operace k velice rozšířeným a úspěšným výkonům. Těžiště práce tvoří empirická část, která hodnotí nejen bio-psycho-sociální změny vzniklé u seniorů vlivem artrózy kyčelního kloubu, ale i životní změny, které se u seniorů objevily po absolvování TEP kyčelního kloubu. Tyto změny byly mapovány na základě subjektivních pocitů pacientů pomocí kvalitativní metody.