Možnosti následné péče u nemocných s apalickým syndromem v geriatrii - Kubáková, Jitka (2014)
Diplomová práce zjišťovala možnosti následné péče u nemocných s apalickým syndromem v geriatrii. V teoretické části jsme charakterizovali apalický syndrom. Dále jsme se zajímali o možnosti státní sociální podpory nemocných s apalickým syndromem, o druhy sociální péče, o úhrady za poskytnutí sociálních služeb, o příspěvky z oblasti sociální péče, o prostředky hrazené zdravotní pojišťovnou, o nadace, o sponzory a o způsoby hrazení péče v nemocničním zařízeních. Součástí práce jsou výsledky anonymního dotazníkového šetření, kde jsme se zabývali nejen znalostmi a zkušenostmi všeobecných sester s péčí o pacienty s apalickým syndromem, ale také možnostmi přípravy rodin na domácí ošetřování a spolupráci jednotlivých zdravotnických zařízeních s ADP. V závěru práce jsou prezentovány návrhy na řešení problematických oblastí. Výsledky by mohly být použity k lepší prezentaci péče o nemocné s apalickým syndromem nejen ve zdravotnických zařízeních, ale také k zamyšlení nad sjednocením zdravotních a