Problematika epidurální analgezie v souvislosti s operačním výkonem - Kourková, Petra (2014)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku epidurální analgezie v souvislosti s operačním výkonem. Zabývá se okolnostmi operačního výkonu pacientů, u kterých byl v předoperačním období zaveden epidurální katétr. Zkoumá vliv bolesti a ostatních subjektivně vnímaných potíží na pacienta v pooperačním období. Hodnotí okolnosti mobilizace pacientů, ovlivněných zavedením epidurálního katétru. Výzkum se zabývá retrospektivní analýzou kompletní lékařské a sesterské dokumentace pacientů Nemocnice Jihlava. Diplomová práce je příspěvkem k prohloubení informací o efektivní metodě léčby akutní pooperační bolesti v rámci pracovišť ambulance bolesti.