Determinanty ovlivňující úspěšnost e-learningové edukace v matematice - Mikulík, Vít (2014)
Disertační práce s názvem Determinanty ovlivňující úspěšnost e-learningové edukace v matematice se zabývá problematikou e-learningové edukace v matematice v závislosti na konkrétně vybraných determinantách. Úspěšnost edukace je zkoumána z několika hledisek. K porovnání úspěšnosti mezi e-learningovou edukací a klasickou výukou bylo užito experimentu založeného na dvou rovnocenných skupinách. Závislost úspěšnosti edukace na proměnných byla zjišťována u determinant studijní styl, absolvovaná střední škola a pohlaví. Další část je věnována nalezení typického studenta, pro kterého je užití e-learningové edukace nejvýhodnější.