Komplikace klasické pneumoonkochirurgie - Mitáš, Ladislav (2013)
V naší práci jsme prokázali univerzální využitelnost Clavienovi-Dindovi klasifikace chirurgických komplikací v hodnocení pooperačních komplikací v hrudní chirurgii, které negativně ovlivňují nejen časný pooperační průběh ale i dlouhodobou prognózu pacientů po plicních resekcích. V experimentální práci jsme prokázali transport částic koloidního uhlíku z různých části těla laboratorního potkana do mediastinálních uzlin a retenci zde po dobu 7 dnů na 5% hladině významnosti.