Právní úprava přepravněprávních vztahů na přelomu 19. a 20. století v kontextu doby - Cempírek, Martin, 1984- (2014)
Téma disertační práce „Přepravněprávní vztahy na přelomu 19. a 20. století v kontextu doby“ je řešeno v podmínkách habsburské monarchie a I. Československé republiky. Těžiště zkoumání je zaměřeno na období účinnosti Všeobecného obchodního zákoníku od roku 1863 a na převzetí rakouské právní úpravy československým právním řádem až po rok 1938.