Automatic Bug-finding Techniques for Large Software Projects - Slabý, Jiří (2014)
Cílem této práce je výzkum aplikovatelnosti současných technik pro automa- tické hledání chyb na velkých softwarových projektech. Vzhledem k tomu, že tyto projekty bývají komplexní, je poptávka po výkonných analyzátorech, které mohou takové projekty zpracovat bez přílišného generování falešných hlášení. Ke splnění tohoto cíle se práce zaměřuje na statické analyzátory, zejména pak na ty, které používají techniky jako abstraktní interpretace a symbolická exekuce. Od doby jejich uvedení v 70. letech 19. století se jejich použití v současnosti zvyšuje díky rychlým procesorům. Jedině díky tomu jsou tyto techniky použitelné na velkých softwarových projektech. Práce shrnuje aktuální stav vybraných technik implementovaných v sou- časných statických analyzátorech. Nadále diskutuje několik velkých softwa- rových projektů, které mohou být použity jako základna pro vyzkoušení technik. Nakonec jako základnu pro zkoušení zvolíme Linuxové jádro. Kromě prozkoumaného stavu současných technik navrhujem