Moderní echokardiografické metody - Podroužková, Helena; Meluzín, Jaroslav, 1955-; Masarykova univerzita. Interní kardioangiologická klinika, I. (2013)
Moderní echokardiografické metody. Nové klinické využití metody "speckle tracking" a tkáňového Dopplera ke zlepšení neinvazivní diagnostiky různých kardiovaskulárních onemocnění.
Novel methods in echocardiography. New clinical applications of two-dimensional speckle tracking echocardiography and Doppler tissue imaging in various clinical conditions to improve non-invasive diagnostics of cardiovascular diseases.
Vedoucí práce: Jaroslav Meluzín
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2014
Keywords: diastola; dilatační kardiomyopatie; echokardiografie; rejekce štěpu -- komplikace; speckle tracking echocardiography; tkáňová Dopplerovská echokardiografie; transplantace srdce; Speckle tracking echokardiografie; tissue Doppler echocardiography; Cardiomyopathy, Dilated; Diastole; Echocardiography; Graft Rejection; Heart Transplantation; disertace; dissertations