Jednoduché modely výskytu událostí - Petlanová, Daniela (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje modelování výskytu náhodných událostí. Zaměřuje se na Poissonův proces, obsahuje i stručnou teorii Markovských procesů se spojitým časem. Teoretický výklad je doplněn aplikací na experimentální data.