Výukové materiály pro téma Botanika na střední škole - Dočekalová, Petra (2014)
Zavedení školních vzdělávacích programů přineslo středním školám možnost úpravy obsahu i rozsahu vyučovaných jednotlivých tematických okruhů učiva. Vybavování škol moderní didaktickou technikou umožňuje využívat ve výuce nových metod. Hojně bývají použity prezentace, jež pro zvýšení názornosti nové látky obsahují řadu obrazů, fotografií, schémat a grafů. Stanoveným úkolem diplomové práce bylo sestavit kvalitní výukové materiály pro výuku botaniky na Gymnáziu v Moravském Krumlově. Součástí vypracované diplomové práce jsou proto prezentace, které pokrývají celkem devět tematických okruhů, jejichž účelem je podpora výkladu nové látky. Pro každý tematický okruh byl také vypracován obsáhlý soubor testových otázek určených k opakování a prověření získaných znalostí. Rovněž vzniklo dvacet praktických cvičení z botaniky a poslední část práce je věnována návrhu botanické exkurze do okolí Moravského Krumlova.