Analýza institutu oddlužení dle insolvenčního zákona - Lopata, Petr (2013)
V rigorózní práci na téma Analýza institutu oddlužení dle insolvenčního zákona (Analysis of the Institute of Personal Bankruptcy according to the Insolvency Act) je analyzována právní úprava oddlužení, která je obsažena v insolvenčním zákoně. Vzhledem ke skutečnosti, že právní úprava oddlužení je postupně „doplňována“ judikaturou insolvenčních soudů, je v této práci obsažena i kompilace judikatury k jednotlivým fázím insolvenčního řízení. Při analýze oddlužení jsou jednotlivé fáze oddlužení podrobeny kritickému pohledu s návrhy de lege ferenda, které by mohly v budoucnu být pro právní úpravu oddlužení přínosem.